Weg van Mel – Arja Veerman

Verkrijgbaar via Uitgeverij de Fontein

The only Dutch title I’ve read so far ❤️.

Ik keek een beetje rond in de Kobo shop en kwam deze tegen. Nu is het zo dat ik vrijwel uitsluitend lesfic boeken lees in het Engels. Dat is niet omdat ik niet in het Nederlands wil lezen, maar er zijn niet zo veel Nederlandstalige lesfic boeken. Wel een enkel vertaald boek, maar dat vind ik niet hetzelfde. In ieder geval, toen ik dit boek zag was ik benieuwd en ben het gaan lezen. En ik ben zo blij dat ik dat heb gedaan. Want het is een heel leuk boek. En lesfic. In het Nederlands geschreven!

Het boek vertelt over Annelies die verliefd is geworden op Mel, een van de moeders die ze heeft ontmoet op het schoolplein. Aan het begin van het boek blijkt dat Annelies en haar man in een scheiding liggen. Het huwelijk was al niet in topvorm en de verliefdheid op Mel gaf toch wel de doorslag voor Annelies. Mel is ook verliefd op Annelies maar ze zijn nog niet volop een affaire begonnen. Maar het duurt niet lang voordat ze naar bed gaan met elkaar en Annelies in vuur en vlam staat voor Mel. Ze is het enige waar ze nog aan kan denken. Ze leeft voor de momenten dat ze elkaar weer kunnen zien.

Maar waar Annelies zeker is van haar liefde voor Mel en het leven samen dat ze voor zich ziet, lijkt Mel moeite te hebben om te scheiden van haar man. Er volgt een onzekere periode voor Annelies waarin ze moet kiezen voor zichzelf of het vasthouden aan de kans dat Mel ooit echt voor haar zal kiezen.

Er staat op de cover dat het boek een erotische miniserie is, gebundeld tot een boek. De seksscènes zijn zeker opwindend en het spat er vanaf dat Mel en Annelies erg verliefd, of op z’n minst verlust, zijn op elkaar. Toch moet ik zeggen dat ik het grappig vond om dat te lezen op de cover. Van de honderden lesfic en FanFic verhalen die ik heb gelezen, is seks vrijwel altijd een vast onderdeel van het verhaal. De hoeveelheid en intensiteit van de seks in een boek varieert, maar over het algemeen valt de seks in dit boek van Arja misschien net boven het gemiddelde. Dat doet verder totaal niks af van dit boek. Het viel me gewoon op. ‘Zijn wij Nederlanders dan zo preuts’, dacht ik, ‘dat we dit dan meteen bestempelen als erotiek?’

In elk geval: Arja Veerman, bedankt dat je dit boek hebt geschreven! Mogen er nog velen zoals dit volgen. En misschien zijn die er al en heb ik ze simpelweg nog niet gevonden. Als iemand ze kent, laat het me vooral weten.

Rating: 5 out of 5.
, , , ,

Leave a Reply